A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet megsózzuk és a vajjal elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a túrót és a hideg krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és legalább 1 óráig a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtuk, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A legkisebb korongokat 4 felé vágjuk, ebből lesznek a fülek. A kép szerint összeállítjuk a formát, lekenjük a felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Megjegyzés
Természetesen ezt a tésztát nem fontos malac fejnek elkészíteni, az év bármelyik szakaszában süthetjük. Csak kiszaggatjuk a korongokat és kész.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.