Elkészítés: Az átszitált lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt 1-2 kézmozdulattal összekeverem, és hozzáadok 1 bögre vizet, majd összekeverem épp csak annyira, hogy összeálljon. Ragacsos galuskatésztát kapok, amit nem kell kidolgozni, csak összekeverni. Lefedem, magára hagyom 12-14 órára.
12-14 óra múlva lisztezett deszkára borítom a tésztát, behajtogatom a széleit. Konyharuhára sütőpapírt helyezek, megszórom szezámmaggal, ráhelyezem a tésztát, letakarom, és 2 órát pihentetem.
Ezután a sütőt előmelegítem 250 fokra. Fedeles, sütőbe is rakható edényt választok (pl. jénai), berakhatom a sütőbe üresen, nem kenem ki, nem lisztezem.
A tésztát beleteszem a forró edénybe, és lefedve 30 percig sütöm. 30 perc után leveszem a fedőt, és további 20-25 percet fedő nélkül sütöm.
Aranybarna héjú, jóízű kenyér lesz belőle. Ajánlom mindenkinek!
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.