Elkészítés: 1., A zöldségeket megtisztítjuk, a padlizsánokat hámozatlanul (ha nem vastag a héjuk) kockákra vágjuk. Műanyag szűrőtálba tesszük, 1 evőkanál sóval megszórjuk, fél órán át hagyjuk állni. Majd kinyomkodjuk, leöblítjük.
2., Nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a padlizsánt. Szűrőkanállal kiszedjük, beleöntünk újra 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a cukkinit is, majd azt is kivesszük.
3., További 2 evőkanál olajat hevítünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a paradicsompürét, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, az olíva- és kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, félrebillenő fedő alatt 20 percig főzzük.
4., A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük liszttel. Serpenyőben 2 evőkanál olajban mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük. Egy rétegben nagyobb sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a pecsenyeolajjal.
5., Elkeverjük a paradicsommártásban a borecetet és a cukrot, 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit. 4-5 percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, még 5 percig forraljuk, majd a hússzeletek tetejére halmozzuk.
6., Forró sütőben sütjük 200 fokon kb. 30 percig. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, tetejét diszítjük paradicsommal, bazsalikomlevelekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.