Elkészítés: 1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük az édesítővel, és kissé felhabosítjuk. A kétfajta lisztet a kakaóporral elkeverjük. Óvatosan hozzákeverjük a fehérjét a sárgájához, majd az előzőleg elkevert liszteket is beleforgatjuk. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
2. 6 dl tejben felfőzzük a pudingport, közben hozzáadjuk az édesítőt. Ha kész a puding, még forrón belekeverjük a gesztenyemasszát, majd robotgéppel habosítjuk. 1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint, és a krémhez adjuk. Majd ráöntjük a még a formában lévő piskótára, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
3. A tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a szilvalekvárt, majd a forró vízben feloldott zselatint óvatosan beleforgatjuk. Ha megdermedt a gesztenyés krém, ráöntjük.
4. A mázhoz egy lábasba öntjük a tejszínt és az összetört csokoládét, kis lángon felforraljuk. Szép fényesnek, sűrűnek kell lennie. Fél órát állni hagyjuk.
5. Ha kellően megdermedt a sütemény a hűtőben, körbevágjuk, és leemeljük a tortaformáról. Rácsra tesszük, és ráöntjük a csokis bevonót.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.