Elkészítés: Megfőztem a krumplit, megtakarítottam, és még melegen krumplinyomóval alaposan széttörtem. Picit megsóztam, hagytam kihűlni, majd összegyúrtam a tojással, a libazsírral és annyi liszttel, amennyit felvett. Tudom, ettől az *amennyit felvesztől* sokan mennek a falnak, a lényege az, hogy a tészta gyúrása közben folyamatosan adagoljuk a tésztához a lisztet addig, amíg nem ragad. A gyúrást legalább 4-5 percig folytassuk, állandóan szórva alá a lisztet. Ha túl kevés a liszt, akkor szétfő a gombóc, ha túl sok, akkor kemény lesz.
Fél centi vastagságúra nyújtottam, 8X8 cm-es kockákra vágtam, mindegyik kocka közepére tettem egy kiskanál szilvaízt, és szépen gombocókká alakítottam, gömbölyítettem.
Enyhén sós vízben 2 részletben puhára főztem, olajban pirított prézlibe kevertem.
A megmaradt szilvaízt vízzel felhígítottam, mézzel édesítettem, konyakkal öntöztem és átforraltam, ezzel a szósszal locsoltam meg a gombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.