Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben.
Letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót.
A liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt,olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Majd könnyedén átgyúrjuk.
2 cipóra osztjuk.
A cipókat 3 mm-re ,kör alakúra nyújtjuk.
Majd 8 cikkre vágjuk.
Az így kapott háromszög felső felébe,jó kemény szilvalekvárt teszünk és feltekerjük.
Tehetünk más ízű lekvárt is.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába,egy laposabb ,nagyobb lábasba vizet tettem,hogy jó gőzös sütőben süljön.
A sajttal megszórt kiflinél is ez az eljárás.
A sajtosnál 16 cikkre vágtam,kisebb kiflik kerültek sütésre.
Annyiban különbözik,hogy a cikkeket olvasztott vaj és pici só keverékével megkenjük és ezután tekerjük fel.
Lekenjük felvert tojással és sajttal megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.