A megmosott szilvát nagyobb darabokra vágjuk, és a többi gyümölccsel együtt egy kis tepsibe terítjük. Megszórjuk egy csipetnyi nyírfacukorral és fahéjjal.
Ezután késes aprítóba tesszük a mandulalisztet, a zabpelyhet, a diót, a nyírfacukrot és egy kis fahéjat, kicsit megőröljük, majd hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, és addig őröljük, míg morzsás állagú lesz. Ezután a morzsás keveréket a gyümölcsökre öntjük, és finoman elegyengetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Megjegyzés
Ez egy lisztmentes crumble vagyis morzsasüti, engem leginkább a császármorzsára emlékeztetett - mivel laktóz- és gluténmentes étrenden vagyok, számomra ez egy tökéletes alternatíva. Mandulaliszt helyett lehet egész mandulát is használni, amit mi magunk őrlünk meg kávédarálón. Én fagyasztott gyümölccsel dolgoztam, amit előző este feltettem a hűtőbe, így másnapra szépen felengedett. De bármilyen idénygyümölccsel is tökéletes, csináltam már almával, körtével, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.