A lisztet tálba szitáljuk. Habverővel belekeverjük a tejet, a sót és a tojássárgákat.
A tojásfehérjéből félkemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. A habot ezután óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
Egy nagy serpenyőben vajat vagy margarint hevítünk, majd beleöntjük a tésztát. Addig sütjük, amíg az alja megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük (hasonlóan, mintha palacsintát készítenénk.)
Amikor a tészta mindkét oldala megpirult, villával nagyobb darabokra szaggatjuk. Forrón tálaljuk porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva.
Megjegyzés
Lehet bele tenni mazsolát is, tálalhatjuk lekvárral, vaníliasodóval, friss gyümölccsel is.
A receptet Kissné Bea küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.