A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
Egy habverővel a sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű, palacsintatészta-szerű masszát kapunk, ebbe beleszórjuk a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét is.
A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, beleöntjük a tészta felét (2 cm magas legyen a serpenyőben), és addig sütjük, míg az alja meg nem pirul. Akkor négybe vágjuk, és a részeket megfordítjuk. Ha a másik oldala is megsült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral, és minden oldalát megpirítjuk. Kiszedjük.
A második adagot is így készítjük el. Porcukorral meghintve, lekvárral meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.