- A gluténmentes császármorzsa elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a rizsdarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át állni hagyjuk, hogy a rizsdara megszívja magát nedvességgel.
- Egy óra elteltével a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, és a tejes keverékhez adjuk.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval és a citrom lereszelt héjával kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
- A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal vagy fakanállal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. A tűzhely erősségétől függően akár 30 percig is készülhet.
- A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.