A lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát összekeverjük, éjjelre betesszük pihenni a hűtőbe.
Másnap hozzákeverjük a sót, a kétféle cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét.
A tészta mennyiségnek kb. a felét nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben pirosra sütjük, megfordítjuk, aztán csíkokra tépkedjük egy sütőlapáttal.
Ugyanígy kisütjük a másik adagot is. Ízlés szerint lekvárral, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Weberjuli, a fotót Franzi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.