A liszthez adjuk a szárított élesztőt, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, és annyi langyos tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán egy fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, és elrendezzük rajta a megmosott, kimagozott, feldarabolt szilvát.
Megszórjuk a gyümölcsöt a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal elkevert darált mákkal.
Ezután szorosan feltekerjük a megtöltött tésztát, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset . Kivajazott tepsibe tesszük, lazán letakarjuk, és további 15 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.