Elkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Nagy tűzálló tálat kibélelünk babapiskótával. Megcsepegtetjük mandulalikőrrel, és ráborogatjuk a szilvákat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a citromhéjjal, a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, a grízzel, és beledolgozzuk a túrót. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A túrókrémet a szilvára simítjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 5 perccel megszórjuk a kukoricapehellyel.
Tálaláskor meghintjük porcukorral. Hidegen is finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.