Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szilvát kimagvaljuk, a feleket még 3 darabra vágjuk hosszában, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot, és állni hagyjuk.
A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztához keverjük.
A tepsit jól kikenjük, megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával, a tészta felét belesimítjuk. Meghintjük a szilva 2/3 részével, rásimítjuk a tészta másik felét, és a tetejére rakjuk a többi szilvát. Megszórjuk zsemlemorzsával, margarindarabkákat rakunk rá. Ha még finomabbá szeretnénk varázsolni, a sorok közé szórhatunk darált diót is.
Előmelegített sütőben 40-45 percig (míg meg nem barnul a teteje) sütjük. Porcukorral megszórva melegen és hidegen is tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.