Elkészítés: A megfőtt, megpucolt burgonyáz nyomjuk át krumplinyomón, hűtsük ki, majd tegyük bele a sót, a zsírt, a tojást. Annyi lisztet tegyünk hozzá, amennyivel rugalmas tésztává tudjuk dolgozni.
1 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk négyzeteket. Mindegyikre tegyünk 1-1 szilvát, a mag helyére 1 mokkáskanál fahéjas cukrot tegyünk. Formázzunk gombócokat, és forró, sós vízbem addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz tetejére.
Szűrjük le, majd pirított zsemlemorzsában hempergessük meg. Porcukorral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.