Elkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. A félbevágott szemeket még egyszer elfelezzük.
A tésztához a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A sütőporral és a mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába.
A tésztát 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé körkörösen a massza tetejére sorakoztatjuk, kívülről befelé haladva.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a süteményt 1 óra alatt készre sütjük. TŰPRÓBA!!!
Ha kész, kivesszük a sütőből, a szilvát megszórjuk durva szemű cukorral, a tortát hagyjuk a formában kihűlni. Ha langyosra hűlt, levesszük a karimát, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.