A túrós pogácsa elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk és a hűtőben pihentetjük. A sütés előtt 3-szor kinyújtjuk, majd mindig azonos irányban összehajtogatjuk, közben fél órát a hűtőben pihentetjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét vízszintesen, majd átlósan bevagdossuk, tojással megkenjük. Kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A sajtos pogácsa elkészítése: a tésztát az előző pogácsánál leírtak szerint kezeljük, a tésztába keverjük a sajt 2/3 részét. A végén a tészta tetejét a trappista sajt 1/3 részével is megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés
Valljuk be, a szilveszteri mulatozásnál nem kívánjuk az édeset, ezért ajánlom ezt a pogácsa egyveleget. Tuti siker!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.