A mirelit zöldborsót forró vízben 2-3 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A megmosott paprika felét apró kockákra, másik felét vékony csíkokra szeleteljük.
Az öntethez az olajat, a csiliszószt, a citromlevet, és a minimális cukrot jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, a kukorica, zöldborsó 2/3-2/3 részét, és a vékony csíkokra vágott saláta felét, óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt rétegezve rakjuk a salátás tálba: egy sor lehűtött, egy sor frissen vágott saláta, amit félreteszünk.Tetejére szórjuk a maradék kukoricát, zöldborsót, és a csíkokra vágott Kaliforniai paprikát.
Fogyaszthatjuk rozsos kenyérrel, vagy salátaként húsokhoz, köretekhez, vagy például tojásos nokedlihez.
A saláta öntetet duplán vettem, mert így jobban átjárta a zöldségféléket. Másik variácíóban, a recept szerinti öntet + higítva a zöldborsó főző, vagy a konzerv kukorica levével, majd ízesítjük. öntet + hígítva a zöldborsó főző, v. a konzerv kukorica levével, majd ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.