Elkészítés: Először a tésztát készítem el: a fagyasztott spenótot 1 percre mikróba teszem, hogy kiengedjen. Összekeverem a tojásokkal, a liszttel, sóval, a reszelt fokhagymával, és kézzel tésztát gyúrok belőle. Ha kell, még picit lisztezem, hogy elváljon a tál falától.
Egy nagyobb lábosban sós, olajos vizet teszek fel forrni. A tésztát 5-6 darabra vágom, és a kilapított korongokat a tésztagépen 1-4 fokozatig, fokozatonként 2-3-szor átengedem, hogy sima legyen. Ha szükséges, lisztezem, hogy ne ragadjon, majd késsel felszeletelem, és a forró vízben pár perc alatt megfőzöm.
Leszűröm, majd kevés vajon átforgatom, lefedem a tálalásig.
A húshoz egy 12 db-os muffinformát használok. A bacont elfelezem, és mindegyik formába teszek szalonnát is, majd a füstölt sonkát is elfelezem, és abból is teszek mindegyikbe. Ezután vékonyra felszeletelem a szűzérmét, 24 szeletre lesz szükségem.
A formába nyomok 1-1 szelet szűzérmét, meghintem sóval, erre rakok 1-1 karika póréhagymát, majd gomba, ananászdarabkák, koktélparadicsom és a mozzarella golyó következik. Meghintem durvára darált színes borssal, ráteszek mindegyikre még 1 szelet szűzérmét, erre került a reszelt trappista sajt, végül ráhajtom a lelógó szalonnát, lefedem alufóliával, és előmelegített sütőben 230 C fokon 20 percet sütöm.
Ezután a fóliát leveszem róla és további 20 percet sütöm, hogy a teteje megpiruljon, és a lé is elpárologjon, amit engedett.
A formából kiszedett batyukat a spenótos tésztával tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.