Elkészítés: Először a tésztát készítem el: a fagyasztott spenótot 1 percre mikróba teszem, hogy kiengedjen. Összekeverem a tojásokkal, a liszttel, sóval, a reszelt fokhagymával, és kézzel tésztát gyúrok belőle. Ha kell, még picit lisztezem, hogy elváljon a tál falától.
Egy nagyobb lábosban sós, olajos vizet teszek fel forrni. A tésztát 5-6 darabra vágom, és a kilapított korongokat a tésztagépen 1-4 fokozatig, fokozatonként 2-3-szor átengedem, hogy sima legyen. Ha szükséges, lisztezem, hogy ne ragadjon, majd késsel felszeletelem, és a forró vízben pár perc alatt megfőzöm.
Leszűröm, majd kevés vajon átforgatom, lefedem a tálalásig.
A húshoz egy 12 db-os muffinformát használok. A bacont elfelezem, és mindegyik formába teszek szalonnát is, majd a füstölt sonkát is elfelezem, és abból is teszek mindegyikbe. Ezután vékonyra felszeletelem a szűzérmét, 24 szeletre lesz szükségem.
A formába nyomok 1-1 szelet szűzérmét, meghintem sóval, erre rakok 1-1 karika póréhagymát, majd gomba, ananászdarabkák, koktélparadicsom és a mozzarella golyó következik. Meghintem durvára darált színes borssal, ráteszek mindegyikre még 1 szelet szűzérmét, erre került a reszelt trappista sajt, végül ráhajtom a lelógó szalonnát, lefedem alufóliával, és előmelegített sütőben 230 C fokon 20 percet sütöm.
Ezután a fóliát leveszem róla és további 20 percet sütöm, hogy a teteje megpiruljon, és a lé is elpárologjon, amit engedett.
A formából kiszedett batyukat a spenótos tésztával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.