Elkészítés: Már két nappal előtte megsütöttem egy 27x35 cm-es nagy, magas falú tepsiben a piskótámat, a hagyományos módon.
Másnap kivágtam egy nagy szívformát (kb. 22 cm hosszú és 25 cm széles). A körben leeső részeket apró darabokra tépkedtem. A szívecskét 2 lappá vágtam el, és még az alsó lap tetejéből is faragtam le igy kicsit, az itt leeső darabokat is a többihez tettem.
A vízből és a porcukorból készítettem egy cukorszirupot, ami abból áll, hogy főzni kell addig, amíg nem vet buborékokat. Ebbe a szirupba öntöttem a rumot, meglocsoltam a tésztamorzsákat, hozzáadom a mazsolát és a diót, és kézzel összedolgoztam. Nekem egy kicsit ragadós volt, ezért morzsoltam bele még 2-3 babapiskótát is.
A szívlapra kentem baracklekvárt, és ráhalmoztam az összes tölteléket. A szívlap másik felének az alsó felét is megkentem a lekvárral, és ráborítottam a töltelékre, hogy a lekvár alul legyen. Rátettem egy vágódeszkát, és így aludt egy éjszakát a hűtőben.
A nagy napom, már csak a mázat csináltam meg, ami nekem nem sikerült jól, de az én hibámból. Ugyanis nagyon fontos, hogy a porcukorhoz előbb a tojásfehérjét keverjük bele, és a szörpöt csak óvatosan, apránként öntsük hozzá, mert nem szabad hígnak lennie.
Egy éppen kenhető mázat kell kapjunk! Tejszínhabbal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.