Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.
A nyers, megtisztított burgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyához adjuk a tojásokat, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény galuskatésztát kapjunk.
A tésztát sós, forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd szalonnazsírral kikent tepsibe tesszük a felét. Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonnapörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyanígy.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk. Nem baj, ha kicsit megsül a teteje. Jó étvágyat kívánok hozzá!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.