Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval recept
recept
Mester

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

60 perc
0 adag
Megfizethető
2014. 03. 14.

Elkészítés

Elkészítés: A húst lehártyázom, és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe.

A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és a paradicsomot felszeletelem. A spenótot megmosom, jól lecsepegtetem.

2 evőkanál olajat felforrósítok egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütöm. Félreteszem és melegen tartom.

Ezután a vajat megolvasztom, hozzáadom az áttört fokhagyma felét, majd beledobom a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztom. Ezt is félreteszem.

A maradék forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a paprikát és a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Hozzáadom az áttört fokhagymát, és beleöntöm a tejszínt. Végül beleteszem a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forralom.

Tálaláskor a spenótra helyezek 2-3 szelet húst, sózom, és melléhalmozom a ragut.

Megjegyzés
A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani. A receptet és a fotót LigetiK küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.