Elkészítés: A kakast feldaraboljuk, megsózzuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húsdarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk. Ezután nagy, lapos, tűzálló tálra vagy tepsire fektetjük a húsdarabokat.
A sört és a konyakot elkeverjük a mustárral, a gyömbérrel, egy kis sóval, a borssal és a tisztított, szétzúzott fokhagymával, majd ezzel az öntettel
lelocsoljuk az ételt. A tálat befedjük, és előmelegített, forró sütőben közepesnél kisebb lángon 2 órán át pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük a tálból. A levét behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. Jól kiforraljuk, és ha szükséges, utánafűszerezünk.
Visszatesszük a tálba a húst, rálocsoljuk a sűrű mártást, és zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.