Elkészítés: Beáztatjuk a tápiókagyöngyöket 1-2 órára hideg vízbe. (A tápióka nagyságától és fajtájától függően változik az idő, a csomagoláson ez fel van tüntetve.) Ez idő alatt sok vizet felszív, tehát ha szükséges, pótoljuk.
Egy kisebb lábasban a gyöngyöket némi vízzel együtt feltesszük főni, 5-10 percig kis lángon kevergetjük. Szintén nagyságtól és fajtától függően változik az idő: addig főzzük, míg a fehér színét elveszti, és átlátszóvá válik.
Ekkor félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tejet és a kókusztejet, majd a cukorral elkevert tojásokat. Visszatesszük a tűzre, folyamatosan kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A legvégén reszelt lime héjával ízesítjük.
Poharakba szedjük, és hűvös helyen dermedni hagyjuk néhány órát. Hidegen, a licsivel fogyasztjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.