Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, bőrüket lehúzzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát megreszeljük, a fokhagymát, a borsot és a tárkonyt teatojásba zárjuk. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, vékony gerezdekre/kockákra vágjuk, és azonnal meghintjük egy kevés citromlével (hogy meg ne barnuljanak).
Elkészítés: Másfél liter hideg vízben feltesszük főni a csirkemelleket. Miután a víz felforrt, hozzáadjuk a teatojást, egy kevés sót, majd gyöngyöző, lassú forralással puhára főzzük. Kivesszük a melleket a levesből, kicsontozzuk, kisebb kockákra-csíkokra aprózzuk. A teatojást eltávolítjuk. A vajban/margarinban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a reszelt hagymát, és további 1-2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, aztán a tejszínnel együtt leveshez öntjük, visszatesszük a tűzre, és 10 percig forraljuk. Hozzáadjuk a húst és az almát, éppen csak felforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, savanyítjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, a leves tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.