Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst. Közepes lángon 20 percig pároljuk, kavargatva. Félidőben hozzátesszük az összetört borókabogyókat, a fokhagymagerezdeket, a köményt, a babérlevelet, a citromhéjat és a citromlevet.
Ha megpirult, vízzel vagy alaplével felönjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a nem túl apróra, kb. 1,5 cm-esre felkockázott zöldségeket és a gomba felét. Kis lángon kb. egy óráig főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk levesünkbe a gomba másik felét és a zöldfűszereket is.
Ha minden puhára főtt, tejfölös habarással besűrítjük és kis lángon hagyjuk pár percig főni. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
A raguleves elkészítéséhez a Takarék Bistro a Róna Ker-Tész Kft. hagymáit ajánlja. A szabadszállási szövetkezetben 88 termelő gazdálkodik környezet- és természetbarát módszerekkel. / A RECEPT FIZETETT HIRDETÉSI TARTALOM.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.