A vaníliarudat, a fahéjat és a szegfűszeget a citromhéjjal lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Ez a keverék lesz a leves esszenciája. Amíg a keverék felforr, addig megtisztítjuk az epreket, 4 nagyobb szemet karikákra vágunk.
A leszűrt esszenciához hozzákeverjük a cukrot, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk az eperjoghurtot. Ízlés szerint a maradék friss epret beleturmixolhatjuk a levesbe, de akkor is kiváló lesz, ha úgy döntünk, hogy csak levesbetétként szerepel benne az eper.
Ráöntjük a levest az eperkarikákra és már csak a díszítés van hátra. Ízlés szerint adhatunk hozzá mentalevelet, tejszínhabot, csokiforgácsot, sőt vaníliafagylaltot is. A hedonista édességimádóknak ajánljuk mindezek kombinációját!
A végeredmény könnyű, gyors, hűsítően zamatos eperleves. Egyáltalán nem hagyományos és ebben a formában kimondottan laktató.
Nézd meg videón, hogyan készül a különleges hűsítő eperleves
Megjegyzés
A leves elkészítéséhez a Takarék Bistro a Nemesvámoson gazdálkodó Kovács Zsófia joghurtját ajánlja. A Veszprém megyei családi gazdaságban kézműves tejtermékeket készítenek. / A RECEPT FIZETETT HIRDETÉSI TARTALOM.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.