Elkészítés: A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a zsírból, félretesszük.
A kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben behelyezzük a hozzávalókat: először az olajat, majd a főtt, áttört burgonyát, a tejfölt, a langyos vizet, a sót, a cukrot, a lisztet és a tetejére pedig az élesztőt. Ha nincs kenyérsütőgépünk, kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha friss élesztőt használunk, akkor egy kevés langyos vízben oldjuk fel, mielőtt hozzádolgozzuk a többi alapanyaghoz. A hozzávalókat jól összegyúrjuk közepesen lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasztjuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet. Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.
Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkalapon néhány mozdulattal óvatosan átdolgozzuk, majd 5 percig hagyjuk pihenni.
Miután pihent, sodrófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, és elosztjuk rajta a sült baconkockákat. A két szélét középre hajtjuk, hogy összeérjenek, majd alulról felhajtjuk és felülről pedig lehajtjuk a közepére, így négy réteget kapunk. 10 percre letakarjuk, és hagyjuk pihenni. Még egyszer megismételjük ugyanígy a hajtogatást, majd 1 centi magasra nyújtjuk, a tetejét kissé bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a tetejüket lekenjük 1 tojássárgájával, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, magkeverékkel, szezámmal, nagy szemű sóval. Hagyjuk 15-20 percig kelni, mielőtt a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25-30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.