Előkészítés: A szilvát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, és utána kimagozzuk.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és állandó keverés mellett - egyenként - két tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és simára keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük a tepsit, a tésztát belesimítjuk, és a tetejét kirakjuk a szilvával. A tejfölt a megmaradt tojással, a porcukorral, a fahéjjal simára keverjük, és a szilvára öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1óra 15 perc múlva
1 szelet: 890 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.