A tésztát kifőzzük a megszokott módon. Miután kifőztük, keverjük át egy kis fűszerpaprikával, de ez elhagyható.
A szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a zsírját. A sült szalonna darabkákat félretesszük. A hagymát félbe, majd vékony cikkekre szeleteljük.
Hozzáadjuk a zsírhoz és elkezdjük pirítani. Közben a kisült szalonnát fűszerezem kevés sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és fűszerpaprikával (A fűszerezés nagyon pikánssá teszi az ételünket).
Miután a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt brokkolit (ami fagyasztott is lehet). Ha a brokkoli is megpuhul, az apró darabokra szelt fokhagymát is pirítjuk pár percig.
Beleöntjük a főzőtejszínt, a tejet és kevés vizet. Kicsit hagyjuk, hogy összeforrjon. Fűszerezzük az ételízesítővel, borssal, kevés sóval.
Elkeverjük. (Kicsit híg a szósz, ezért én egy kis lisztet szórtam rá és így szépen besűrűsödött.) Hagyjuk még pár percig rotyogni, aztán zárjuk el.
Tálalás: A tésztánkra a szósz, a szószunkra a sajt, a sajtra pedig a fűszeres szalonna darabkáink kerüljenek.
Egészségetekre!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.