Elkészítés: A lehéjazott fokhagymagerezdeket citromreszelőn lereszeljük, a reszelőrezisztens darabokat késpengével szétnyomjuk és a reszelményhez adjuk, majd az egészet félretesszük. Nagyobb fazékban, amiben a levest is főzni fogjuk, rántás gyanánt olajat forrósítunk, lisztet szórunk rá, és közepes lángon kb. 1 percig folyamatosan keverjük.
A tűzről levéve beleöntjük a reszelt fokhagymát, megkeverjük, és visszatesszük a tűzre. Másfél percig folyamatosan kevergetve pirítjuk, ha cupákos, nehéz keverni, étolajjal hígítjuk.
A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett felöntjük a fokhagymás rántást 1,7 liter HIDEG vízzel. Visszatesszük a hőforrásra, belecsurgatjuk a tejszínt, majd fűszerezünk: Pistuc 2 csapott teáskanál sót, 0,5 teáskanál őrölt fehérborsot, 2 teáskanál morzsolt kakukkfüvet, fél citrom héját és 1 csokor aprított petrezselymet szokott beletenni.
Alapos keverést követően fedő alatt, gyenge közepes lángon főzzük tovább (csak ki ne fusson). Párszor véletlenszerűen belekavarunk. Néhányat rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
Frissen reszelt füstölt sajtot és pirított kenyérkockát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.