Elkészítés: Egy nagyobb edényben fél liter vizet forralok, beleszóróm a megmosott rizst, belekapargatom a vaníliarúd belsejét, hozzáadom a reszelt citromhéjat, sót, és addig kevergetem, amíg a rizsszemek megszívják magukat majdnem teljesen puhára.
Ekkor a 2 evőkanál cukrot elkeverem a pudingporral és kevés tejjel, a többi tejet pedig rögtön hozzáöntöm a rizshez. A pudingos keverékkel egy kicsit várok, majd azt is belekeverem. Most szórom bele az aszalt meggyet, és állandóan keverem, hogy le ne égjen.
Ha felforrt és be is sűrűsödött, lehúzom a tűzről, belekeverem az eper nagyobbik részét, díszítéshez hagyok pár szemet. Ezzel már nem főzöm tovább, átöntöm egy üvegtálba és hagyom teljesen kihűlni.
A habtejszínt a porcukorral keményre felverem, majd a hideg gyümölcsrizshez keverem. Most szórom bele a csokipasztillákat, és lehet is poharakba tölteni.
A tetejét díszítem azzal, ami van itthon: csoki, ostyarúd, eper, grillázs mogyoró, kandírozott narancshéj.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.