Elkészítés: A babapiskótákat kettétörjük és összeragasztjuk a 2 különböző fajta lekvárral. Egy körülbelül 2 literes jénai tálban fölállítgatva szorosan összerakjuk.
Rászórjuk az előzőleg forró vízben áztatott, megmosott, lecsepegtetett mazsolát és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A narancs és a mandarin levét egyenletesen rácsorgatjuk a piskótákra. Rákanalazzuk a meggybefőttet is - közben villával eligazítjuk, hogy a piskóták közé is kerüljön -, majd meglocsoljuk a meggybefőtt levével, és 1 éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap a krémhez a tojások sárgáját kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a liszttel, majd a közben melegedni feltett tejbe keverjük. Felforraljuk, hogy besűrűsödjön, majd lefedjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
A még meleg vaníliakrémet merőkanállal rászedjük a piskótákra, villával eligazítjuk, hogy közé és alá is jusson, vagyis teljesen átáztassa, majd 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a tejszínt vaníliás cukorral ízesítjük, felverjük, és a rakott piskótához kínáljuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.