Előkészítés: A céklát megmossuk, kevés vízben éppen csak puhára főzzük. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, és a héját lereszeljük. A fél citrom levét kifacsarjuk. A galambbegysalátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük (ha fejes salátával készítjük, a leveleit apró darabokra tépkedjük). A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A zellert meghámozzuk, megmossuk, és finomra reszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, apró karikákra vágjuk. A diót összevagdaljuk.
Elkészítés: A citrom héját és levét addig keverjük a tojással, a mustárral, sóval és borssal, amíg összeáll. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban, habverővel, erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk, addig keverjük, amíg sűrű majonézsűrűségű massza lesz belőle. Belekeverjük a joghurtot. A céklát hideg vízzel leöntjük, és meghámozzuk. A céklafejeket elnegyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, majd elkeverjük a majonéz egyharmadával. A galambbegysalátát tányérokon szétosztjuk. A gombát a salátára szórjuk. A megmaradt majonézből 1 evőkanálnyit elkeverünk az ecettel, majd a gomba tetejére csepegtetjük. A zellert és a metélőhagymát összekeverjük a maradék majonézzel és a narancslével. A céklát és a zellert külön-külön a gombával díszített saláta mellé helyezzük. A diót a tetejére szórjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 204 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.