Előkészítés: A céklát megmossuk, kevés vízben éppen csak puhára főzzük. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, és a héját lereszeljük. A fél citrom levét kifacsarjuk. A galambbegysalátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük (ha fejes salátával készítjük, a leveleit apró darabokra tépkedjük). A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A zellert meghámozzuk, megmossuk, és finomra reszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, apró karikákra vágjuk. A diót összevagdaljuk.
Elkészítés: A citrom héját és levét addig keverjük a tojással, a mustárral, sóval és borssal, amíg összeáll. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban, habverővel, erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk, addig keverjük, amíg sűrű majonézsűrűségű massza lesz belőle. Belekeverjük a joghurtot. A céklát hideg vízzel leöntjük, és meghámozzuk. A céklafejeket elnegyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, majd elkeverjük a majonéz egyharmadával. A galambbegysalátát tányérokon szétosztjuk. A gombát a salátára szórjuk. A megmaradt majonézből 1 evőkanálnyit elkeverünk az ecettel, majd a gomba tetejére csepegtetjük. A zellert és a metélőhagymát összekeverjük a maradék majonézzel és a narancslével. A céklát és a zellert külön-külön a gombával díszített saláta mellé helyezzük. A diót a tetejére szórjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 204 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.