Elkészítés: A meglangyosított, kicsit cukros, kicsit sós tejbe áztasd be az élesztőt. A margarint morzsold el a liszttel, tegyél hozzá 1 evőkanál sót, valamint a felfutott élesztőt. Dagassz lágy tésztát belőle (ha túl folyós, egy kis lisztet, ha meg kemény, további kis tejet tehetsz hozzá). Tedd a tésztát egy nagy tálba, ruhával lefedve langyos helyen pintesd 1 órát.
Amíg a tészta kel, daráld le a töpörtyűt, sózd és borsozd meg alaposan.
A tésztát, ha megkelt, nyújtsd ki deszkán kb. 1 cm vékonyra, kend szét rajta a darált töpörtyűt egyenletesen, majd tekerd föl, mint egy palacsintát, végül hajtsd félbe, és tedd vissza a ruha alá még kelni fél órát.
A fél óra elteltével ismét nyújtsd ki a tésztát, majd tekerd fel, és egy utolsó fél órát keleszd, mielőtt végleg kinyújtanád és kiszaggatnád.
Ekkor már nem kell annyira vékonyra nyújtani, aki magas pogácsát akar, kb. 2 cm-re hagyja. A tetejét éles késsel vagdosd kockásra, kend meg tojással, szaggasd ki (4 cm átmérőjű szaggatót használok), és kb. 25 percig süsd előmelegített sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.