Elkészítés: A 6 tojásfehérjét habosra keverjük a 20 dkg cukorral, apránként hozzáadjuk a 10 dkg lisztet és a 10 dkg kókuszreszeléket, valamint egy csipet sót. Óvatosan összekeverjük. Egy közepes tepsit kizsírozunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk), és 190 fokon megsütjük a masszát.
A krémhez a 6 tojássárgát 1 csomag vaníliás pudingporral, fél evőkanál liszttel, 2 dl hideg, forralt tejjel és a 25 dkg porcukor felével kikeverjük. A maradék 2 dl tejet felforraljuk és a tojásos tejbe először 3-4 kanállal teszünk, hogy ne kapja össze a tojást, majd beleöntjük az egészet. Folyamatos keverés mellett összeforraljuk, amíg sűrű állagú masszát kapunk. Amíg hűl, habosra kikeverjük a maradék porcukrot (12,5 dkg) a 25 dkg margarinnal. A végén hozzátesszük a pudingos masszát, és az egészet összekeverjük. Rásimítjuk a kihűlt tésztára a krémet, a tetejét szeletelt mandulával megszórjuk. Miután a krém megdermedt a hűtőben, akkor lehet felszeletelni.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.