Elkészítés: Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.
A szósz előkészítéséhez a fokhagymát megpucoljuk, szétzúzzuk. A bacont pici kockákra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A felengedett tenger gyümölcseit átmossuk, és kézzel kipréseljük belőle a vizet.
Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb edényben (később a tészta beleférjen), és bele is rakjuk a bacont. Ha erősen megpirult, akkor a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és éppen csak megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy túlpiruljon, mert keserű lesz. Majd belerakjuk a tenger gyümölcsét és a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Ha kell, egy pici vizet öntünk hozzá, hogy ne legyen száraz.
Amikor a szósz elkészült, akkor a petrezselyemmel megszórjuk, de már nem főzzük tovább.
A megfőtt tésztát leszűrjük, a szósszal összeforgatjuk. Tálaláskor parmezánt vagy trappista sajtot reszelünk rá igény szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.