Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen föloldódik benne. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A sütőport a lisztbe forgatjuk, a tejszínnel együtt az előzőekhez adjuk. A tésztát egy 1,5 literes, kivajazott, zsemlemorzsával behintett gyűrűformába töltjük.
A diót durvára vágjuk, a barna cukorral, a fahéjjal, a liszttel, a kávéval meg az olvasztott vajjal összekeverjük.
A diós keverék felét rásimítjuk, erre kerül a maradék tészta, végül a többi töltelék. Villával vagy hústűvel óvatosan bele-belekeverünk, hogy keresztmetszete minél cirmosabb legyen.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 60 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.