Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen föloldódik benne. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A sütőport a lisztbe forgatjuk, a tejszínnel együtt az előzőekhez adjuk. A tésztát egy 1,5 literes, kivajazott, zsemlemorzsával behintett gyűrűformába töltjük.
A diót durvára vágjuk, a barna cukorral, a fahéjjal, a liszttel, a kávéval meg az olvasztott vajjal összekeverjük.
A diós keverék felét rásimítjuk, erre kerül a maradék tészta, végül a többi töltelék. Villával vagy hústűvel óvatosan bele-belekeverünk, hogy keresztmetszete minél cirmosabb legyen.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 60 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.