Előkészítés: A jól behűtött hájas tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Az almát meghámozzuk, és káposztareszelőn lereszeljük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és a reszelt almához adjuk. A diót ledaráljuk, a mazsolát beáztatjuk.
Elkészítés: A vékonyra kinyújtott tészta közepét meghintjük zsemlemorzsával. A mazsolát kinyomkodjuk, összekeverjük az almával, és a zsemlemorzsára halmozzuk, meghintjük fahéjas cukorral, darált dióval. A tészta egyik felét ráhajtjuk, megkenjük tojással, ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét. Tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tojással. A sütőt 220 fokra (gázsütő 3 fokozat) előmelegítjük, betesszük a rétest és kb. 35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, és kétujjnyi széles szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.