Elkészítés: A combszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a főtt tojásokat cikkekre.
Minden hússzeletre 1 sonkacsík és 1 cikk tojás kerül, amit felgöngyölünk, a végeit betűrjük, fogvájóval megtűzzük. Belemártjuk lisztbe, és a forró olajon vagy zsíron hirtelen megsütjük. Ha kész, félretesszük.
A maradék zsiradékon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük. A szalonnazsíron a felkockázott hagymát üvegesre sütjük, majd pirospaprikát teszünk bele, és felengedjük vízzel. Belerakjuk a hústekercseket, a pirított szalonnát, a felszeletelt gombát, sóval, borssal ételízesítővel, majoránnával, babérlevéllel és 1 gerezd fokhagymával ízesítjük.
Amikor elkészült, tejföllel behabarjuk.
Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst adhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.