Elkészítés: A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük ki, és vágjuk félbe. A sonkát ízlés szerint daraboljuk fel.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel vékonyra, és vágjuk kisebb darabokra. Enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd adjuk hozzá először a zöldborsót, majd a kukoricát is. Addig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kisebb tálkákba osszuk el a kihűlt zöldségeket és a sonkát, mindegyik közepére helyezzünk 1-1 félbevágott tojást.
A húslevest forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin feloldódjon, majd szűrjük át, nehogy csomós maradjon.
Az átszűrt levest ezután óvatosan öntsük bele a tálkákba úgy, hogy a zöldségeket és a tojást teljesen ellepje. Hagyjuk hűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből. Én tálaláskor tormás tejszínhabot kínáltam mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.