Elkészítés: A tojássárgákat habosra kikeverjük a cukorral, a citromlével és a borral. Forró vízfürdőbe állítjuk az edényt, és egy pillanatig sem lankadva, habos-sűrűre verjük a krémet, de ügyeljünk, hogy fel ne forrjon, majd levesszük a tűzről.
A zselatint 2 percre beáztatjuk hideg vízbe, kinyomkodjuk, és olvadásig keverjük a krémben.
Az edényt jeges vízbe állítjuk, és addig keverjük a krémet, amíg majdnem kihűl.
2 dl tejszínt kemény habbá verünk, kíméletesen a krémhez adjuk.
A szőlőt megmossuk, megtörölgetjük, 4 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat eltávolítjuk.
4 csinos kehely vagy pezsgőspohár aljára elosztjuk a szőlőszemeket, meglocsoljuk 2-2 evőkanál tokaji aszúval, majd a tetejére öntjük a krémet. Elsimítjuk, és legalább 3 órára lehűtjük.
Tálaláskor felverjük a maradék tejszínt, habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk a krém tetejére, abba 1-1 szőlőszemet ültetünk, végül megszórjuk reszelt csokoládéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.