Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tokaji borhabkrém recept
recept
Mester

Tokaji borhabkrém

30 perc
0 adag
Megfizethető
2011. 07. 23.

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat habosra kikeverjük a cukorral, a citromlével és a borral. Forró vízfürdőbe állítjuk az edényt, és egy pillanatig sem lankadva, habos-sűrűre verjük a krémet, de ügyeljünk, hogy fel ne forrjon, majd levesszük a tűzről.

A zselatint 2 percre beáztatjuk hideg vízbe, kinyomkodjuk, és olvadásig keverjük a krémben.

Az edényt jeges vízbe állítjuk, és addig keverjük a krémet, amíg majdnem kihűl.

2 dl tejszínt kemény habbá verünk, kíméletesen a krémhez adjuk.

A szőlőt megmossuk, megtörölgetjük, 4 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat eltávolítjuk.

4 csinos kehely vagy pezsgőspohár aljára elosztjuk a szőlőszemeket, meglocsoljuk 2-2 evőkanál tokaji aszúval, majd a tetejére öntjük a krémet. Elsimítjuk, és legalább 3 órára lehűtjük.

Tálaláskor felverjük a maradék tejszínt, habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk a krém tetejére, abba 1-1 szőlőszemet ültetünk, végül megszórjuk reszelt csokoládéval.

Megjegyzés
A receptet Harmuth Istvánné Ildikó küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.03.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.