Elkészítés: A tökök két végét levágtam, majd 4-5 centi szélességben felkarikáztam, így lett 8 szép tökgyűrűm. A karalábévájóval kivájtam a belsejüket, vigyázva, hogy azért teljesen át ne lyukasszam őket, az aljukban maradjon fél centi tökhús. A héjukat is csak részben pucoltam le, hadd legyenek szép csíkosak.
Megtöltöttem a következő töltelékkel: a rizst megmostam, és bő, sós vízben félpuhára főztem, leszűrtem, kihűtöttem. A zöldhagymát felaprítottam, kevés olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált csirkemellet, sóztam, borsoztam, majd fehéredésig és utána pirulásig kevergettem. Kihűtöttem.
Összekevertem a rizst a darált hússal, hozzáadtam a nyers tojást, 1 marék vágott petrezselyemzöldet, és alaposan összedolgoztam.
A tökkarikákat enyhén megsóztam, majd megtöltöttem a finom rizses-húsos töltelékkel, tetejükre paradicsomkarikákat helyeztem, majd egymás mellé besorjáztam őket egy tűzálló tepsibe. Leöntöttem egy pohár vízzel, mellékockáztam pár paradicsomot, majd először fólia alatt pároltam 30 percet, majd anélkül még 10-et.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.