Elkészítés: A káposztaleveleket lobogva forró, enyhén sós vízbe tesszük 1 percre, majd hideg vízzel leöblítjük. A vastag ereket kivágjuk, és 2-2 levelet kissé elcsúsztatva egymásra fektetünk.
A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A felét összekeverjük a darált hússal, a köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. A masszát a káposztaleveleken elosztjuk, a leveleket feltekerjük, fogválóval megtűzzük. Az olajat mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, és a roládokat körben átsütjük benne. Felöntjük a felforrósított húslevessel, és lefedve, közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Ha kész, a fogvájókat eltávolítjuk.
Közben a paradicsommártáshoz a maradék hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, majd közepes lángon kb. 10 percig főzzük. A petrezselyemmel, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. A húsos keltekercsekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.