Elkészítés: A káposztaleveleket lobogva forró, enyhén sós vízbe tesszük 1 percre, majd hideg vízzel leöblítjük. A vastag ereket kivágjuk, és 2-2 levelet kissé elcsúsztatva egymásra fektetünk.
A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A felét összekeverjük a darált hússal, a köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. A masszát a káposztaleveleken elosztjuk, a leveleket feltekerjük, fogválóval megtűzzük. Az olajat mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, és a roládokat körben átsütjük benne. Felöntjük a felforrósított húslevessel, és lefedve, közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Ha kész, a fogvájókat eltávolítjuk.
Közben a paradicsommártáshoz a maradék hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, felforraljuk, majd közepes lángon kb. 10 percig főzzük. A petrezselyemmel, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. A húsos keltekercsekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.