Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, és tepsiben 180 fokon 30 percig elősütöm. Belsejüket óvatosan kikaparom, hogy a héjak egyben maradjanak. A kikapart padlizsánt felaprítom. Hozzáadom a felaprított hagymát, a darált húst. A paradicsom héját lehúzom, azt is felaprítom, és a masszához adom. Hozzáütök egy tojást, majd sózom, borsozom, végül összedolgozom. A masszát a héjakba visszatöltöm. Megszórom a padlizsánhajók tetejét reszelt emmentáli sajttal (jó a padlizsánhoz az édeskés-kesernyés karaktere ennek a sajtnak). A tepsibe a padlizsánok közé teszek néhány szem félbevágott, vékonyan leolajozott, fokhagymasóval megszórt burgonyát köretnek. 190 fok-on légkeverés mellett készre sütöm. Érdemes a sütőbe tenni egy zománcos edénybe 2-3 dl vizet, hogy nagyobb gőzben süljön az étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.