Elkészítés: A megmosott paprikákat kicsumázzuk, ügyelve arra, hogy a lyukak ne legyenek túl nagyok, nehogy a töltelék főzés közben kifolyjon.
Ezután leforrázzuk, néhány másodperc múlva szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük, tálba tesszük.
A megtisztított gombát nagyon apróra daraboljuk, és a finomra vágott hagymával együtt a zsíron (olajon) megpároljuk.
A rizshez adjuk a felütött tojást, a fűszereket, végül a kihűlt gombát. Alaposan összekeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat.
Lábasba egymás mellé tesszük, majd a rizs főzővizéből 3-4 evőkanállal a sűrített
paradicsomhoz adunk, hogy kissé felhíguljon. Ráöntjük a paprikákra, és kis lángon addig főzzük, míg a paprikák meg nem puhulnak.
Köretként sós vízben főtt burgonyát adunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.