Elkészítés: A paprikákat a magházuktól megtisztítjuk, a legegyszerűbb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk,
és így egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. A gyorsrizst megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma, fokhagyma, tojás, só, bors, fűszerpaprika, morzsolt majoranna, ételízesítő ízlés szerint) összekeverjük, jól összedolgozzuk. A töltelékkel megtöltjük a paprikákat, a maradékból pedig vizes kézzel gombócokat formázunk.
Egy nagyobb lábasban az olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a paradicsomlével öntünk fel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen a paradicsomszószunk. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd amikor forr, beletesszük a paprikákat és a gombócokat. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Óvatosan szükséges csak néha megkeverni.
A megtöltött paprikákat és a gombócokt a paradicsomszósszal és főtt burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.