Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral. Közben az összes hozzávalót tálba öntjük (vagy dagasztó edényébe), mikor felfutott az élesztő, beleöntjük ezt is, és szép sima tésztát dagasztunk (dagasztatunk) belőle, a víz mennyisége lehet több, attól függően, mennyit vesz fel az éppen aktuális liszt, ez nálam is változni szokott. Letakarjuk, és hagyjuk 40 percig kelni.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és kisebb kockákra vágjuk, megrakjuk a kedvenc töltelékekkel, ezt családja válogatja (sajt, sonka, kolbász, kukorica, főtt tojás, zöldségek, maradék sült vagy főtt húsok). Feltekerjük, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal (vagy magokkal).
Betoljuk a 200 fokon előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig sütjük, de ez sütőtől függ, így nézegetni kell. Mikor szépen megnőtt és pirospozsgás, már ki is vehetjük. Rácson hűtjük ki, hogy ne nedvesedjen be az alja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.