Előkészítés: A lisztet és a tojásokat csipetnyi sóval sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. Körültekerjük egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk vagy hagyjuk kiengedni. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. összenyomjuk. A mozzarellát kis darabokra vágjuk.
Elkészítés: A spenótot nagy fazékba rakjuk, hozzátesszük a fokhagymát és 2 csipetnyi sót. Vizet nem öntünk rá, elég annyi, amennyi a mosás után a levelek között megmarad. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a spenót megfonnyad. Közben egy másik fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, ráöntjük a spenótot. Kissé hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. A túróval, a parmezánnal, a juhsajttal és a mozzarellával összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát 10 részre osztjuk, mindegyiket kb. négyujjnyi széles vékony csíkká nyújtjuk. A csíkokat kis négyzetekre szabdaljuk, mindegyik közepére diónyi tölteléket teszünk, a széleket vizes kenőtollal átkenjük. A négyzeteket átlósan kettéhajtjuk, a széleket a töltelék körül jól lenyomkodjuk, és az így kapott kis háromszögek két szemben levő csúcsát ujjainkkal jó szorosan összenyomjuk. Vizet forralunk, beledobjuk a sapkácskákat, és kb. 4 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és rádobjuk a vajat. A zsályaleveleket apróra vágjuk, és a szerecsendióval együtt a tésztára dobjuk
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.