Elkészítés: A lisztet dagasztótálba tesszük, fészket készítünk a közepébe, beleöntjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a 2 dl langyos tejet. 15 perc alatt langyos helyen felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a reszelt tonkababot, az olajat és a tojásfehérjéket (nem kell habbá verni) és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként rudakká sodorjuk, melyeket végül összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, fél órát kelni hagyjuk.
1 tojás sárgáját pici vízzel kikeverünk, ezzel lekenjük a fontott kalácsot, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük (160 fok légkeverés, vagy 180 fok alsó-felső sütés).
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.